Sayfalar

28 Ocak 2019 Pazartesi

B12 vitamini

B12 vitamini maalesef bazı diğer vitaminler gibi vücut tarafından üretilmeyen vitaminler içerisinde yer alır. Bu nedenle B12 takviyesi zorunlu bir ihtiyaçtır.





B12 vitamini hangi gıdalarda bulunur? 

Et Ürünleri: Et B12 vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Ciğer  (kuzu, sığır, dana, ördek, hindi ve kaz) et ürünleri içerisinde en fazla B12 vitamini barındıranlardandır. 

Süt Ürünleri: B12 vitamini açısından oldukça faydalı olan besinlerden bir diğeri süt ürünleridir. 

Yumurta

Tavuk, kaz ve ördek yumurtaları.


Kabuklu deniz ürünleri

İstiridye, midye, yengeç, ıstakoz.       




B12 eksikliğinde hangi hastalıklar ortaya çıkar?

Kilo kaybı, iştahsızlık, kabızlık, yorgunluk, el ve ayaklarda sıkça yaşanan karıncalanma gibi belirtiler...B12 eksikliğinin ağır şekilde görüldüğü durumlarda ise kalıcı sinir sistemi tahribatları ve kronik hastalıkların açığa çıktığı bilinmektedir.
Mental fonksiyonlarda bozulma, kansızlık, işitme siniri iltihabı, reflekslerde ve ağrı duyusunda azalmanın yanı sıra sarılık, zihinsel birçok bozukluk ve hastalıklara kolay yakalanma sorunları da B12 eksikliği sonucunda oluşur.



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...