Sayfalar

6 Temmuz 2025 Pazar

Sebze meyve atıkları ile doğal gübre

 






Bahçenizde yada saksıdaki bitkileriniz için kullanabileceğiniz, hemde 0 maliyetle yüksek verimli bir gübre yapmak istemez misiniz? Bu gübre her türlü bitkiye kullanılabilir. Saksı çiçekleri, domates, biber, salatalık,patlıcan, kabak, fasulye ve aklınıza gelebilecek tüm sebze ve yeşilliklerinizde kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça basit, tek yapmanız gereken mutfağınızdan çıkan organik atıkları bahçenizde bir çukur açıp, içine sebze meyve atıklarını atarak üzerini toprakla örtmek. Sonrasında 3-5 ay sonra doğal gübreniz hazır… 


KULLANILACAK DOĞAL ATIKLAR;

Patates kabuğu,yumurta kabukları, soğan ve sarımsağın dış kabukları, karpuz kavun kabukları, mutfağınızda yemek için kullandığınız tüm sebzelerden kalan kabuk, sap vs, Turşu için kullandığınız lahana karnabahar havuç ve diğer sebzelerden kalan tüm atıklar yeşillik…Renksiz yumurta kolileri, kartonlar,ağaç dalları, sonbaharda dökülen ağaç yaprakları,  Kısacası çöpe gidecek olan tüm organik atıkları koyabilirsiniz. Toprak bunların hepsini dönüştürüyor… Ayrıca bu atıklar sayesinde bahçemize bol bol solucan çekiyoruz, biliyorsunuz solucanlar toprağın havalandırılması için çok faydalıdır. Onlar bizim görünmez yardımcılarımız:) 


“DOĞAL GÜBREMİZİN İÇİNE GİRMEMESİ GEREKEN NARENCİYE KABUKLARIDIR”

LİMON, PORTAKAL VS. ASİDİK OLDUĞU İÇİN TOPRAĞIN ASİT SEVİYESİNİ YÜKSELTİR. BU KURALA DİKKAT EDELİM. SEVGİYLE KALIN:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...