Sayfalar

23 Eylül 2013 Pazartesi

Yırtık pantolona modelli yama yapılışı

                   Modelli yama diyorum ama aslına bakarsanız bende ilk kez denedim.Resimlerde gördüğünüz oğlum emir.Fazlasıyla hareketli ele avucu sığmaz bi çocuk:)Üzerinde ki pantolon keten kumaşlı,diz kısımları yırtılmış bir pantolondu.Aklıma nerden estiyse yırtık kısımlara ne yapabilirim diye düşündüm ve en kolay yapabileceğim bir bebek suratıydı:)   



Bunun için de yine eski kıyafetlerden faydalandım.Gri bir bluzdan,yırtılmış yerin büyüklüğüne göre bir daire kestim.Bu bebeğin yüzü olacak.Eh kafası da boş kalmasın dedim ve lacivert bir şapka şekli çizip kestim.Tabi gözleri için düğmeler.Kırmızı eski bir çocuk tişörtünden ağzı ve şapkasının şeridini kestim.  

   







                                                             


                                                        
 Tahmin ettiğiniz gibi bütün bu parçaları birleştirip pantolonun yırtık kısmının üzerine diktim.Bu arada bu suratları dikmeden önce pantolonun paçasından dikişi açmak gerekiyor.Pantolonun diğer bacağında hasar küçük olduğu için daha küçük bir surat yapıp aynı şekilde diktim. Son olarak açılan paçaların dikişini tekrar dikerek kapattım.Her zamanki gibi dikişlerde yine düzensizlikler oldu ama sonuç yine idare eder:) 

  
         
         

         


2 yorum:

  1. Pantolon en azindan sokakta giyime tekrar kazandirilmis:)yirtik haliyle hic giyilmiyor. Her dusmede tirmanmada yirtiliyor dizler cunki. Bi care bulmak lazimdi. Bide oglan cocugunu suslemek zor. Surat yapmak iyi fikirmis dogrusu. Birde canavar agzi yapmislar onuda deniycem....elinize saglik ..... tubaunsal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle tubacım çocuklar yerlerinde hiç durmadıkları için bu tür sorunlarla sıkça karşılaşıyoruz.Anneler olarak çareler üretmemiz gerek dimi ama:)Teşekkürler yorumun için..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...