Sayfalar

29 Ağustos 2013 Perşembe

Un kurabiyesi yapımı

Çocukluğumdan beri en sevdiğim kurabiye çeşididir un kurabiyesi.Tabi büyüyünce oktay ustamdan tarifini alıp yapmayı öğrendim.Halen en çok yaptığım hamur işidir diyebilirim.Malzemeler basit ama lezzeti harika oluyor.Resim netten fakat tarif defalarca kez denenmiştir.
 Malzemeler:125 gr tereyağı,125 gr margarin (eğer tereyağı yoksa bir paket margarin kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı sıvıyağ,1 paket vanilya,4 çorba kaşığı nişasta,5 çorba kaşığı pudra şekeri( yoksa normal şeker de olabilir) aldığı kadar un.                                                                                                                                                                                                                                       Geniş bir kaba tereyağını,margarini  ve sıvıyağı koyup karıştırın.4 çorba kaşığı nişasta ve 5 çorba kaşığı pudra şekerini vanilyayı koyun.Yaklaşık 11-12 kaşık unuda ekleyip yoğurun.Hamur çok yapışkan olursa azar azar un ekleyebilirsiniz.Şekil verilecek kıvama gelince istediğiniz biçimde şekil vererek önceden ısıtılmış 160 derece fırında ağır ağır pişecek.(Fırın kabını yağlamaya gerek yok)Hiç süreli pişirmedim ama yaklaşık 25-30 dk yeterlidir.Gerekirse bir tanesini çıkartıp soğutarak bakabilirsiniz.Fırında pişerken dokununca yumuşak olmasına bakmayın.Çıkarıp soğuyunca sertleşecektir.Afiyet olsun..        
                                                                                                                  
                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...