Sayfalar

30 Eylül 2018 Pazar

Yoğurt maskesi nasıl yapılır

Doğal yoğurt kullanın

Mümkünse kendi mayaladığınız yoğurdu kullanın. Meyveli ve katkı malzemeli yoğurtlarla maske yapmayın.

Cilt tipinize göre yoğurt seçin

Eğer cildiniz yağlıysa yağı azaltılmış, kuruysa yağlı yoğurt tercih edin.

Yoğurt maskesini nasıl uygulamalısınız?

Yoğurdu bir kaba koyup tahta kaşıkla çırpın. Çırpılmış yoğurt cilde hem eşit biçimde hem de daha kolay sürülür. Yoğurdu parmaklarınızın uçlarıyla fazla bastırmadan masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza yedirin. Kuruyana kadar dokunmayın ki cildinizin her yanı maskeden eşit derecede faydalanabilsin. Maskenin kuruması cildinizin yoğurdu emdiği, onun besleyici değerlerini aldığı anlamına gelir. Bu aşamada yüzünüzü ve boynunuzu ılık suyla yıkayın. Temiz bir havluyla bastırmadan, nazikçe silin.

Yoğurt maskesinin cilde faydaları nelerdir?

Yoğurt B12, B5 ve B12 vitaminleri, kalsiyum, çinko ve laktik asit içerir. B12 vitamini cildi pürüzsüzleştirirken B5 vitamini lekeleri giderir, B2 vitamini ise hücre yenileyici özelliği ile cildi tazeler ve nemlendirir. Çinko yaşlanma etkilerini geciktirir, laktik asit ve kalsiyum ise cildi besler.

29 Eylül 2018 Cumartesi

Pürüzsüz bir cilt için doğal bakım yöntemleri

Zerdeçal: Antibakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.



Bal: Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz...

Balık yağının faydaları (İşte omega 3 ün bilmediğimiz yönleri)

Balık yağı, günlük olarak en sık tüketilen takviyelerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Balık dokusundan alınan balık yağı, yapısında Omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA gibi insan vücudu için son derece önem arz eden maddeleri taşıyan bir besindir. Balık yağının üretim aşamasında genellikle ton balığı, ringa balığı ya da hamsi, uskumru gibi yağlı balıkların gövdesi veya karaciğeri kullanılır.

BALIK YAĞI TAVSİYE EDİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) olmak üzere birçok küresel sağlık kuruluşunun da onay verdiği balık yağı, kullanımı tavsiye edilen bir yardımcı kaynaktır. Balık yağının önemi böyle olunca, daha önce kullanmamış olanlar veya kullanmaya başlayacak olan bireyler de balık yağının faydalar nelerdir? Sorusuna yanıt aramak için internet üzerinden araştırma yapıyorlar. Sizler için derlediğimiz haberimizde, balık yağının faydalarına değinmeye çalıştık. İşte merak edilenler…

BALIK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Omega 3 içeren balık yağı, kalp dostudur. Kalbi koruyarak kalp ritmini düzenler.
  • Kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.
  • Damarlarda kan akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Kanı inceltici özelliği vardır.
  • Hafızayı güçlendirerek unutkanlığa engel olur. Böylece, olası Alzheimer hastalığına engel olur.
  • Omega 3 sağlıklı nöral yolları oluşturmak için temel teşkil eder. Yeterli Omega 3 yoksa depresyon, bipolar bozukluk ve birçok başka psikolojik rahatsızlıklara yol açar.
  • Çocuklar için kullanımı oldukça tavsiye edilmektedir; çünkü çocukların zihin gelişiminde son derece etkilidir. Öğrenme kapasitesinin artmasını sağlar.
  • Yaşlılıkta görülen göz bozukluğu (maküler dejenerasyonu) görülme oranını azaltır.
  • Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
  • Şeker hastalığının vücutta yarattığı tahribatı onarır.